keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Oman elämänsä fitness-tähti

Luin sunnuntaina kaverin Cosmolitanista jutun "Milloin ananaksesta tuli pahis?" jossa pohdittiin tällä hetkellä valloilla olevaa fitness-trendiä. Artikkelissa pohdittiin sitä, miten fitness-trendi on saanut aikaan sen, että treenamisesta on tullut hyvin peilikuva-keskeistä sen sijaan että treenattaisiin hyvinvoinnin ja terveyden vuoksi. Monilla motivaatio treenaamiseen on ainoastaan ulkoisissa syissä - tiukka peppu, pyykkilautavatsa tai huikeat habat. Milloin liikunnasta tuli vain kauneus-hyödyke?



Kuvat weheartit.com


Minusta tuntuu, että olen jo pitkän aikaa ollut kypsymässä tähän ns. "fitness-trendiin". Olen edesauttanut kypsymistäni seuraamalla kaikenmaailman fitness-sivustoja kaikissa mahdollisissa medioissa. Eniten kypsyttää kuvat silikonirintaisista fitness-typyköistä, fitness-pepuista, fitness-vatsoista jne. - siis kuvista jotka ovat kaukana siitä, mikä edustaa valtaväestöä. Silti, en voi lopettaa! Olen samanaikaisesti koukussa kuviin ja inhoan niitä. Minulla on viha-rakkaus-suhde fitnekseen.



Kuvat weheartit.com


Oikeastaan koko sana 'fitness' ärsyttää tällä hetkellä. Mutta mietitäänpä hetki mitä koko sana oikeasti edes tarkoittaa...FYYSINEN FITNESS viittaa terveyden ja hyvinvoinnin tilaan. Fitness vapaasti suomennettuna tarkoittaa tässä yhteydessä kuntoa. Fyysisellä kunnolla voidaan tarkoittaa esimerkiksi yleiskuntoa tai tiettyä aspektia, eli esimerkiksi juoksukuntoa tai muuta tiettyyn lajiin viittaavaa kuntoa. Fyysisen kunnon saavuttaminen on mahdollista oikean ravinnon, liikunnan, hygienian ja levon avulla. 

Eli missään vaiheessa tämän sanan kohdalla tietosanakirjassa ei ole kuvaa tai määritelmään ilmapallorintaisesta, pyykkilautavatsaisesta, rautareisisestä ja unelma-habat omaavasta figuurista. Ei ole. Minulle fitness tarkoittaa sitä, että on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Mielestäni olen 'fit' vaikka en ole ihan yhtä rautaisessa kunnossa kuin nämä fitnesspimut, joita yleensä kuvissa näkee...Ja usko minua, sinäkin olet fit! Jos olet itse tyytyväinen kuntoosi ja se riittää sinulle päivittäiseen elämiseen ja harrastamiisi liikuntamuotoihin niin kuka on sanomaan, ettetkö sinäkin olisi 'fit'?!




Kuva weheartit.com


Unohdetaan siis hetkeksi nämä 'motivaatiopyllyt' ja muut motivaatiokuvat ja keskitytään siihen kuinka hyvä fiilis urheilusta tulee! Jos keskittyy jatkuvasti seuraamaan sitä omaa pyllyä ja kuinka se nyt kehittyy niin se ei kyllä kovin pitkälle motivoi. Minusta on aivan mahtavaa lähteä lenkille Keskuspuistoon ja olla ihan rauhassa omien ajatusten kanssa, tai kun on huono päivä niin lähteä salille treenaamaan ja hikoilemaan paha olo pois. Tottakai on mahtavaa nähdä, miten oma kroppa kehittyy, mutta en ole sellainen peiliin tuijottelija, että se olisi minun ainoa motivaationi treenamiseen. Toivon, ettei peili ole myöskään sinun ainoa motivaatiosi. Loppupeleissä kauneus on katoavaa, mutta jos jaksaa vanhanakin vielä urheilla niin siitä on iloa mielelle ja keholle piiiiiitkään :)


Terkuin oman elämänsä fitness-tähti Lara xoxo


Huomaa hienot aurinkolasipainaumat nenässä :D


4 kommenttia:

  1. Minähän olen fyysisesti aivan loistavassa kunnossa myös itse, mutta ulkoisesti hieman pyöreä vieläkin. Itse aloitin laihduttamisen ja rankemman kuntoilun juuri ulkonäön takia, mutta myös terveyden. MUTTA kun olen tehnyt Fitfarmin SD:tä, olen huomannut, että siitä salireenistä on tullut mulle pakko ja aerobisestakin katosi se ilo. Nyt sitten viime sunnuntaina uhmasin käskyä mennä salille, koska oli niin tukalan kuuma ja kävin juoksemassa 1,5h ulkona siinä mahtavassa ilta-auringossa ja olo oli niin ihana, että meinasi itku tulla!
    Niin kumpi on tavoiteltavampaa? Jos olen onnellinen juoksemalla, hiihtämällä ja sähläämällä ja jaksan sen lisäksi käydä kerran viikossa rääkkäämässä itseäni bodycombatissa ja myönnän, että salireeni on vähän pakkopullaa, niin se on minua. Minä saan enemmän nautintoa siitä, että jaksan juosta puolimaratoonin kuin että jaksan kyykätä x määrän :) ja näin on hyvä :)
    p.s. Määki oon ihan koukussa fitnekseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Kyllä urheilusta pitää tulla hyvä fiilis, muuten siitä tulee pakkopullaa ja helposti se sitten jää kokonaan... :)

      Poista