tiistai 19. marraskuuta 2013

Helppo herkku makeannälkään!

Heräsin tässä yksi päivä nälkäisenä kiirettömään aamuun. Maha kurni nälästä ja yleensähän sitä himoitsee kaikkea makeaa kun on nälkä. Kävin kaikki kaapit läpi, mutta en löytänyt mitään herkkuja! Mikä ei tietenkään sinänsä ole yllätys, koska me ei yleensäkään osteta mitään herkkuja jemmaan :D Noh, siinä sitten hetken tuskasteltuani päätin tehdä jotain hyvää kaapista löytyvistä aineksista....




- 1dl Luomu kuohukermaa
- 1 purkki maitorahkaa (250g)
- Mango pilttipurkki
- Steviaa ja hunajaa makeuttamiseen

Vatkaa kerma hieman kokkareiseksi ja sekoita maitorahkan kanssa. Mausta reilusti Stevialla ja aidolla vaniljalla tai vaniljajauheella. Pilttiä voi makeuttaa oman maun mukaan joko Stevialla tai hunajalla tai esimerkiksi agavesiirapilla. Hunaja tai agavasiirappi on mielestäni parempi vaihtoehto kuin Stevia. Stevialla maustettuna ainakin omasta piltistäni tuli aika selkeästi keinotekoisen makea, vaikka se ei sitten lopputuloksessa maistunutkaan mitenkään pahalta vaan pikemminkin päinvastoin. Kerrosta piltti lasin pohjalle ja kermarahka piltin päälle. Päälle voisi lisätä hedelmiä tai marjoja, mutta niitä mulla ei sattunut olemaan. Bon appétit!



Aamukahvi + helppo herkku


Täydellinen herkku, joka sopi hyvin aamuiseen makeannälkään! Poikaystävä tykkäsi myös todella paljon ja totesi, että viritelmä on aivan jälkiruokamatskua. Hyvähyvä!

Yksi annos sisältää noin:

115 kcal
2 g proteiinia
4,5 g hillaria
9 g rasvaa


Rasvan määrä saattaa kuulostaa hieman korkealta, mutta sitä ei kannata hätkähtää. Tämä on herkku, jota ei ole tarkoituskaa syödä joka välipalalla. Tosin rasva pitää kuitenkin pidempään tyytyväisenä ja tähän jos vielä proteiinipatukan haukkaa kaveriksi, niin mielestäni tämä kävisi myös satunnaisesti välipalaksi :) Rasvan määrää voi sitten tietenkin suhteuttaa päivän kokonaissaantiin, eli huolehtia ettei päivän aikana tule syötyä liikaa kovia rasvoja.

Nam nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti